a

KONUK: KENDİ YARAMIZI KENDİMİZİN SARABİLECEĞİ KADAR GÜÇLÜ, KUDRETLİ VE KUVVETLİ OLMALIYIZ

Tarih : 31.12.2019



“2019 ve ondan da önceki yılların muhasebesini çok iyi yapacağız ki, taze başlangıç yapacağımız 2020 ve sonraki yıllar, ülkemiz ve kurumlarımız için ileriye doğru çok daha iyi yaşansın, millet ve fert olarak kazanımlarımız çok daha artsın” diyerek yeni yıl mesajında 2019’un değerlendirmesini yapıp 2020 ve sonraki yıllar için beklentilerini anlatan Başkan Recep Konuk, “pancar üreticileri olarak bugün dünden daha çok üretiyoruz, yarınlarda ise misli ile fazlasını üreteceğiz. Daha fazla üreteceğiz, daha büyük işler başaracağız ki, 82 milyonun kökten bağlı olduğu bu topraklar mamur olacak, bereket ve huzur iklimi bu topraklara egemen olacak ve herkes bu bereketten pay alacak, 82 milyonun işi büyüyecek, aşı artacak, bugünü ve yarını dün ve önceki günden, önümüzdeki yılı ve yılları geçmiş yıl ve yıllardan daha iyi, daha müreffeh olacak” dedi.
 
BİTEN HER YIL, YENİ BAŞLANGIÇLAR YAPMA FIRSATI TANIR

Yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında hayatın ileriye doğru yaşandığını ancak yaşanacak hayatın şeklini bugün ve dün yaptıklarımızın belirlediğini ifade eden 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “bu anlamda da her biten yıl bize geleceği daha iyi şekillendirmek için yıl ya da yılları kapsayan bir muhasebe ve iyi yaptıklarımızı, kazanımlarımızı geleceğe taşımak, yanlışlarımızı düzeltmek, kayıplarımızı telafi etmek için yapabileceklerimizi değerlendirmek ve yeni bir takvim yılıyla bu muhasebeden çıkardığımız derslerle yeni başlangıçlar yapmak fırsatı tanır. Bu tek tek her fert için geçerli olduğu gibi, kurumlar ve toplumlar için de geçerlidir. 2019 takvim yılını kapatıp, 2020’ye adım attığımız bu günde bu fırsat bir kez daha önümüzde. 2019 ve ondan da önceki yılların muhasebesini çok iyi yapacağız ki, taze başlangıç yapacağımız 2020 ve sonraki yıllar ülkemiz ve kurumlarımız için ileriye doğru çok daha iyi yaşansın, millet ve fert olarak kazanımlarımız çok daha artsın” diye konuştu.
 
2020 İLE BİRLİKTE NEKAHET DÖNEMİNDEN ÇIKIP ARTIK YÜRÜMEYE, KOŞMAYA BAŞLAYABİLİRİZ

2019’un ülkemiz için zor bir yıl olduğunu, zorlukları elbirliği ile göğüslediğimiz, göğüslemeye çalıştığımız bir yıl olduğunu anlatan Başkan Konuk, “bir seçim yaptık, yılları kapsayan seçimsiz ve uzun bir döneme adım attık. Yani 2020 ve sonrası için işe, aşa, ekonomiye, kalkınmaya odaklanabileceğimiz bir kesintisiz dönem başladı. 2016’daki menfur darbe girişimi ile başlayan ve ülkemizi istikrarsızlaştırmayı hedefleyen örtülü ve açık finansal operasyonlarla başlayan kur ve faiz dalgalanması 2019’da duruldu, ekonomimiz yeni bir onarım ve tahkimat sürecine girdi. 2020 ile birlikte nekahet döneminden çıkıp artık yürümeye, koşmaya başlayabiliriz. 2019 sınırlarımızın hemen dibindeki kaosun, çatışmaların ülkemiz için oluşturduğu güvenlik risklerini bertaraf etmek için sağlam ve kalıcı adımlar attığımız bir yıl oldu. 2020 ve sonrası sınırlarımızın dışında da huzurun tesisi için var gücümüzle çalışacağımız ve ülkemizin merkezinde olduğu bir refah kuşağının tesisi için adımlar atacağımız bir yıl ve yıllar olmalı ve olacak ki, artık bizim coğrafyamız ölümü, kanı, kavgayı değil, işi aşı, zenginliği, ticareti konuşabilsin. 2019 ve öncesinden bir ders daha çıkardık, zorlukları aşmak için olmazsa olmazımız birliktir. Birliğimizi 2020 ve sonraki yıllar için de muhafaza iradesi millet olarak hepimizin hem vazifesi hem de kırmızı çizgisidir” dedi.
 
BİRLİĞİMİZ, EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZDIR

2019’un, ülkemiz için nasıl geçmişse kurumlarımız ve milletimiz için de aynı şekilde geçtiğini belirten Başkan Recep Konuk, “kökü aynı toprakta olanların kuraklığı da afeti de rahmeti de bereketi de ortaktır. Kökü aynı toprakta olanlar için bir yıl bu ülkede nasıl geçtiyse her kurum, her şirket ve 82 milyon için aynı geçer. Biri yeşerip biri solmaz. Ya hep birlikte solar ya hep birlikte yeşerip meyve döker. Biri solup arada yeşerenler varsa ya kökü dışardadır ya da bir başkasının kökünü kurutmuştur. O nedenle daha çok huzuru, daha çok zenginliği, daha çok işi, daha fazla gücü sadece kendimiz için, kendi kurumlarımız için, kendi şirketlerimiz için istememiz yetmez. 82 milyonun tamamı, bütün kurumlar ve iş dünyası için de her yıl bir önceki yılın üstüne koyarak ilerlemeli, her yıl bir önceki yılki yanlışlarımızdan, hatalarımızdan arınmalıyız ki, hepimizi mutlu, huzurlu ve müreffeh edecek iklim oluşsun, sürgit devam etsin ve her birey, kurum, şirket bu iklimden kendi payını alabilsin. 2019 yılında iktisadi sahada yaşadığımız, yaşamak zorunda kaldığımız zorluklara, göğüslediğimiz ve yine gelmesi muhtemel örtülü ve açık birliğimize ve ülkemize yönelik saldırılara rağmen gelecekten ve gelecek yıldan daha umutlu olmak için pek çok sebebimiz vardır. Bunlardan birincisi ve en önde geleni yaşadığımız zorlukları birliğimizi muhafaza ederek ve birbirimize güvenerek aşma konusunda gösterdiğimiz beceri ve iradedir. Bu, yeni yılı karşılarken geleceğe dair umut ve beklentilerimizi yükselten en büyük dayanağımızdır” ifadelerini kullandı.
 
SARSINTILARIN YIKIMLA SONUÇLANMAMASI İÇİN DAHA ÇOK ÜRETMELİYİZ

Başkan Konuk, mesajını şu cümlelerle tamamladı: “Evet, dün dünde kaldı. Şimdi dünün muhasebesini yaparak yarına sahip çıkma ve yarınları inşa etme zamanıdır. Biz üreticiler olarak kendi payımıza muhasebemizi yaptık. Bu topraklarda sarsıntıların yıkımla sonuçlanmaması, yaşanan acıların süratle telafisi için, kimseye muhtaç olmadan kendi yaramızı kendimizin sarabileceği kadar güçlü, kudretli ve kuvvetli olmalıyız. O güce ve o kudrete sahip olabilmek için de hem bu topraklarda daha çok üretmeliyiz hem de bu topraklarda üretileni kıymetlendirmeyi başarmalıyız. Pancar üreticileri olarak dün yaptığımız buydu, yani daha çok üretmek. Bugün dünden daha çok üretiyoruz, yarınlarda ise misli ile fazlasını üreteceğiz. Daha fazla üreteceğiz, daha büyük işler başaracağız ki, 82 milyonun kökten bağlı olduğu bu topraklar mamur olacak, bereket ve huzur iklimi bu topraklara egemen olacak ve herkes bu bereketten pay alacak, 82 milyonun işi büyüyecek, aşı artacak, bugünü ve yarını dün ve önceki günden, önümüzdeki yılı ve yılları geçmiş yıl ve yıllardan daha iyi, daha müreffeh olacak. 2020’den itibaren her yılın bizim ülkemizin, bizim milletimizin ve Türk çiftçisinin tarihinde zorluklardan ari, kazanılmış yıllar olarak yazılmasını, 2020’den başlayarak gelecek tüm yılların zenginliğimize zenginlik,  gücümüze güç ve kudretimize kudret kattığımız yıllar olmasını diliyor, dün olduğu gibi yarınlarda da daha güçlü, daha kudretli, daha müreffeh bir Türkiye yolunda üzerimize düşeni eksiksiz ve tam yapmaya devam edeceğimizi beyan ederek, başarı, sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket dolu bir yıl dileği tüm hemşehrilerimin ve milletimizin yeni yılını kutluyorum.” dedi.


PAYLAŞ