a

ÇİN’DEKİ YARIŞLARIN 9. ETABINDA DA BİRİNCİ TORKU

Tarih : 30.07.2018

Çin’de düzenlenen ve 13 etaptan oluşan Mavi Göl Turu’nda gözler yine Torku Şekerspor Bisiklet Takımındaydı. Organizasyonun 9’uncu etabında Onur Balkan birinciliğin sahibi oldu. Kalan 4 etapta da derecelerin geleceğini ifade eden Takım Antrenörü Branco Filip, Torku Şekerspor olarak Türkiye'yi Çin’de en iyi bir şekilde temsil ettiklerini söyledi.



ONUR BALKAN BİRİNCİ OLDU

Türkiye’nin tek kıta bisiklet takımı olan Torku Şekerspor, Çin’de düzenlenen 2018 Mavi Göl Turu’nda da adından söz ettirmeye, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Birinci etapta Batuhan Özgür ikinci, Onur Balkan da üçüncü olmuştu. Organizasyonun 9’uncu etabında da Onur Balkan birinciliğin sahibi oldu. Country Garden Jinchang-Wuwei olarak adlandırılan 9. etapta Onur Balkan, yer yer 3500 - 4200 metrelik etaplara tırmandıktan sonra 1500'lü rakımlara inilerek sporcuların yüksek bir basınca maruz kaldıkları zorlu etapta dünyaca ünlü bisikletçileri geride bırakmayı başardı.
175 Kilometrelik 9. Etapta Onur Balkan, 1.'liği 3:55:50'lik derece ile elde ederken, İtalyan Luca Pacioni 2., Avusturalya'dan Brenton Jones ise 3. oldu.
Onur Balkan, yarış sonrası yaptığı açıklamada disiplinli bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini ve daha çok başarı elde edeceklerini ifade etti.



TÜRKİYE'Yİ ÇİN'DE EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ

Torku Şekerspor Kulübü Bisiklet Antrenörü Branco Filip, Türkiye'yi Çin'de iyi bir şekilde temsil ettiklerini ifade ederek, kalan 4 etapta da podyumda yer almak için çalıştıklarını belirtti.
Desteklerinden dolayı Başkan Recep Konuk’a teşekkür eden Filip, "Torku Şekerspor başarının tesadüf olmadığını bilen bir takımdır. Ekip olarak morallerimiz yerinde, elde ettiğimiz başarılar takımı motive ediyor, bundan sonraki etaplarda da bize güvenenlerin güvenlerinin boş olmadığını göstereceğiz. Birbirimizi başarıya taşıyoruz, bu tempoda devam edeceğiz” dedi.






PAYLAŞ