a

Konya Merkez Kampüsü

Konya Merkez Kampüsünün ve tüm kampüslerin yapı taşı olan Konya Şeker fabrikasının 1954 de faaliyete geçmesi ile başlayan üretim sürecinde bugün Konya Merkez Kampüsü'ndeki şeker üretimi, Çumra Şeker Fabrikası ile birlikte Türkiye’nin şeker ihtiyacının %22'sini karşılamaktadır.

Şekerin hammaddesi olan şekerpancarının ve münavebeli bitkilerin en sağlıklı ve verimli şekilde üretilmesi için uydu destekli tarım projesi Konya Merkez Kampüs bünyesinde yürütülmektedir. Bu proje ile hinterland sahasındaki tüm tarlalardan toprak numunesi alınarak, toprak analizleri yapılmaktadır  ve sonuçları üreticiye çiftçi portalı olan www.tarkop.com web sayfasında anlık olarak sunulmaktadır.

Tarım teknolojisinde de Türkiye’nin üreten gücü olmayı hedefleyen Konya Şeker, Konya Merkez kampüsünde Gıda ve Tarım Üniversitesi'ni kurmuştur Konya Şeker himayesinde kurulan Gıda ve Tarım Üniversitesi, sektörde Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşımaktadır. Üniversite, ilk öğrencilerini 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kabul etmiştir. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde, 3 fakülte altında tamamı İngilizce eğitim veren 9 lisans programı yer almaktadır. Lisans programlarına ilaveten Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde Türkçe ve İngilizce olarak eğitim vermekte olan, tezli ve tezsiz 10 adet yüksek lisans programı bulunmaktadır. Hali hazırda 200’den fazla lisans ve yüksek lisans öğrencisinin eğitim gördüğü üniversitede lisans öğrencilerine mezuniyetleri sonrasında Konya Şeker çatısı altında iş garantisi sağlanmakta, buna ilaveten öğrencilere eğitimleri süresince sanayi ile iç içe, uygulama odaklı bir eğitim alma olanağı sunulmaktadır.

www.konyaseker.com.tr

PAYLAŞ