a

Geleneksel Ürünler Üretim Tesisi

Konya Şeker, 2011 yılında çikolata ve şekerli mamul üretimini Helva, Lokum, Mevlana şekeri gibi geleneksel ürünlerle zenginleştirdi. 2013 yılında geleneksel ürünlerde büyüme kararı alan Konya Şeker, bünyesine Karaman’da kurulu Geleneksel Ürünler Üretim Tesisi’ni katarak hem ürün portföyünü genişletti, hem de üretim hacmini katlayarak arttırdı.

Torku’da 2011 yılının yeniliği: Helva ve Lokum üretimi oldu. Şeker Fabrikası’nda işlenen şeker pancarının katma değerli ürüne çevrilmesinde ilk adım olan sert şeker ve şekerli mamuller üretim tesislerinin devamında kurulan helva ve lokum üretim bantlarıyla, bu alana yeni geleneksel ürünler eklendi.

Bugün Torku üst markası altında Sade, Kakaolu, Antep Fıstıklı, Fındıklı Helva, Tahin, Susam ve Lokum ürünleri tüketici ihtiyacına uygun gramajlarda, üretilmektedir.

Torku, lokum pazarında Çikolata Kaplı Antep Fıstıklı, Çikolata Kaplı Fındıklı, Antep Fıstıklı, Nar Aromalı Fındıklı, Güllü, Sade, Naneli, Damla Sakızlı, Susam Kaplamalı ve Gayseli Lokum çeşitlerini tüketicinin beğenisine sunmaktadır.

Torku markası altındaki geleneksel ürünler arasında ayrıca Çumra Atıştırmalık tesislerinde üretilen Mevlana Şekeri de bulunuyor. Geleneksel ürünler pazarında hızla büyüyen Konya Şeker, 2013 yılından itibaren Lokum, Helva, Tahin gibi ürünleri bünyesine kattı. Bu ürünleri Karaman’da Kurulu Geleneksel Ürünler Üretim Tesisleri’nde (Helvahane) sürdürmeye başladı.

Konya Şeker, Lokum, Helva, Tahin ürünlerini Ortadoğu’ya ve Avrupa ülkelerinin tamamına ihraç etmektedir.

HELVA ÜRETİM TESİSİ;

Karaman Kampüsü içerisinde yer alan ve 2013 yılında kurulan Helva Üretim Tesisleri 2014 yılında yapılan iyileştirmeler sonucu üretim kapasitesini artırmıştır. Tamamı glikoz içermeyen doğal pancar şekerinden üretilen ürünler içerisinde Sade, Kakaolu, Antep fıstıklı, Fındıklı helva Torku üst markasıyla tüketicilerin ihtiyacına göre değişik gramajlarda üretilmektedir.

LOKUM ÜRETİM TESİSİ;

Karaman’da Geleneksel Ürünler Üretim Tesisleri olarak faaliyet gösteren ve bir diğer adıyla Helvahane olarak bilinen komplekste Lokum Üretim Tesisleri de mevcuttur. Lokum üretiminde de diğer ürünlerde olduğu gibi doğal pancar şekeri kullanılırken, Çikolata kaplı Antep Fıstıklı, Çikolata kaplı Fındıklı, Antep fıstıklı, Nar Aromalı Fındıklı, Güllü, Sade, Naneli, Damla Sakızlı, Susam Kaplamalı ve Gayseli Lokum olmak üzere, toplamda 10 çeşit ürün tüketicinin beğenisine sunulmaktadır.

TAHİN ÜRETİM TESİSİ;

2013 Yılında Konya Şeker bünyesine katılan ve Karaman’da Kurulu Geleneksel Ürünler Üretim Tesisleri içerisinde olan Tahin Üretim Tesisi 2014 yılında yapılan yatırımlar sonucu tahin üretimini iki katına çıkarmıştır.

SUSAM ÜRETİM TESİSİ;

Karaman Kampüsü bünyesinde bulunan Geleneksel Ürünler Üretim Tesisleri’nde üretimini sürdüren Susam Üretim Tesisi, kurulmasıyla birlikte bölgemizdeki ve ülkemizdeki susam üretimine bir ivme kazandırmıştır. Ülkemizin susam ihtiyacı yıllık 150 bin tondur. Yerli susam üretimi ise ülkemizde ithal edilen miktarın % 5’i kadardır. Türkiye susam ihtiyacını daha çok yurtdışından Etiyopya, Nijerya, Sudan gibi ülkelerden tedarik etmektedir.

PAYLAŞ