a

Lokum Üretim Tesisi

Şeker Fabrikası’nda işlenen şeker pancarının katma değerli ürüne çevrilmesinde ilk adım olan sert şeker ve şekerli mamuller üretim tesislerinin devamında kurulan üretim bantlarıyla, bu alana helva, lokum ve Mevlana Şekeri gibi yeni geleneksel ürünler eklendi. 

Konya Şeker olarak 2011 yılında geleneksel ürünlerde büyüme kararı aldık ve bünyemize Karaman’da kurulu Geleneksel Ürünler Üretim Tesisini katarak hem ürün portföyünü genişlettik, hem de üretim hacmini katlayarak artırdık. Helvahane 13400 m2 açık alan üzerine kurulmuş 3700 m2 kapalı alanda, İşlenmiş Susam (Bisküvilik Susam, Simitlik Susam, Pastalık Susam), Tahin, Helva ve Lokum üretimi yapmaktadır. 

Bugün Torku markalı helva, lokum, tahin ve susam ürünlerimiz tüketiciler tarafından beğeniyle tüketiliyor. Helvada; Antep fıstıklı, sade, kakaolu, fındıklı çeşitlerinde pazarın isteğine göre değişik gramajda üretim yapıyoruz. Lokumda; Antep fıstıklı lokum, fındıklı lokum, sade lokum, güllü lokum, naneli lokum, gayseli lokum, susamlı lokum, nar aromalı lokum, damla sakız aromalı lokum, çikolata kaplı antep fıstıklı lokum ve çikolata kaplı fındıklı lokum çeşitleri de üretiliyor. Tahinde bozkır usülü esmer tahin ve beyaz tahin çeşitleri bulunurken, susamda ise beyaz susam, simiti susam, pastalık susam ve bisküvili susam alternatifleri üretiliyor.

PAYLAŞ