a

Embriyo Üretim Merkezi

Konya Şeker, üretimde sürdürülebilirliği sağlamayı hedefleyerek üreticinin refahı için yeni bir yatırıma daha imza atıyor. Daha verimli hayvanlar üretmek amacıyla Genetik Araştırma ve Embriyo Üretim Merkezi’ni kurdu. Embriyo Üretim Merkezi'nde etçi ve sütçü ırkların verimini artıracak ve hayvan ıslahını gerçekleştirecek projeler hayata geçiriliyor. 

Konya Şeker, tarımsal sanayi yatırımlarını ziraatın yanı sıra hayvancılıkta da zenginleştirmeye devam ediyor. Hayvancılık alanındaki yatırımlarına Şekersüt Çiftliği, Taşağıl Besi Çiftliği, Aslım Damızlık Angus Çiftliği, Göçü Besi Çiftliği ve Çumpaş Dana Kreşi ile başlayan Konya Şeker, bünyesinde kurduğu Genetik Araştırma ve Embriyo Üretim Merkezi'nde üstün verimli hayvanlar üretecek. 

Donör olan hayvanların yerleştirileceği 800 metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulan Genetik Araştırma ve Embriyo Araştırma Merkezi'nde barınma bölümü, embriyoların toplanma bölümü (crush odası) ve embriyoların sınıflandırılması, dondurulması, depolanması gibi işlemlerin yapılacağı ileri teknoloji donanımına sahip laboratuvarlar kuruldu. Bu altyapı sayesinde hem hastalık benzeri olumsuzluklara karşı koruma sağlanacak hem de araştırmaların daha sağlıklı yapılmasına imkân tanınacak. 

Embriyo Üretim Merkezi, TÜBİTAK ile gerçekleştirdiği ortak projeler sayesinde hem teknik elemanlarının tecrübesini artırmakta hem de embriyo üretiminin maliyetini daha da uygun hale getirmek için gerekli çalışmaları yapmaktadır.

PAYLAŞ