a

ULUSLARARASI MEVLANA BİSİKLET TURUNUN GENEL KLASMANINDA 1. TORKU OLDU

Tarih : 30.09.2019

Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin sponsorluklarıyla düzenlenen Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunun şampiyonu Torku Şekerspor oldu.


 
TORKU ŞEKERSPOR’DAN BATUHAN ÖZGÜR GENEL KLASMANDA BİRİNCİ OLDU

En iyi Genç Sporcu ve Genel Klasman Mayosu olan Yeşil Mayoyu kazanan Torku Şekerspor 19. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunu iki 1’cilik ve bir 2’cilikle tamamladı. Sadettin Kızıl’ın antrenörlüğünde Batuhan Özgür, Halil İbrahim Dilek, Ahmet Örencik, Muhammet Selçuk, Muhammed Ali Uğuz, Burak Abay, Eyyüp Durgun, Khajeh Hamed Pasban’ın yer aldığı Torku Şekerspor’da başarılı sporcusu Batuhan Özgür 2 birincilik alırken genel klasmanda de birinci oldu. Konya Anıt Meydanı'nda başlayan ve 8 ülkeden 10 takımın yarıştığı turun 1. etabı, Hatunsaray ve Akören güzergâhının ardından Mevlana Kültür Merkezi'nde tamamlandı.
Toplamda 409 kilometre koşulan turun 127 kilometrelik ilk etabını Torku Şekerspor'dan Batuhan Özgür birinci, Cezayir'den Hamza Yacine ikinci ve Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Ahmet Örken üçüncü tamamladı.
Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda Anıttan başlayacak ve 140,4 km’lik Konya-Çumra-Akören güzergâhından oluşan 2.etap yarışının galibi de yine Torku Şekerspor’dan Batuhan Özgür oldu.
 
ÖDÜLLERİ, KONYA PROTOKOLÜ VERDİ

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu, 146 km’den oluşan Anıt-Derbent-Kızılören-Sefaköy- Meram Belediyesi’nden oluşan 3. etapla sona erdi. 3. etabı Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor’un Ahmet Örken kazandı. Etap 2’ncisi Torku Şekerspor’dan Batuhan Özgür olurken, 3’üncü ise Al Seena takımından Merx Peter oldu.
Torku Şekerspor’dan Batuhan Özgür’ün 1. Olarak tamamladığı genel klasmanda Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor’dan Ahmet Ören ikinci olurken aynı takımdan Onur Balkan 3’ncülük kürsüsünde yer aldı. Dereceye giren sporcuların kupa ve madalyalarını Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz takdim etti. 
 
TORKU, BİSİKLET SPORUNDA ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDECEK

Batuhan Özgür, yaptığı açıklamada 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve takım halinde başarılı bir turu geride bıraktıklarını, çalışmaya ve kazanmaya devam edeceklerini söyledi. Antrenörü Sadettin Kızıl da genç bir takım olmalarına rağmen katıldıkları turlarda derece yapmayı başardıklarını belirterek, sporcularına ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Kızıl, önümüzdeki dönemde ivmeyi daha da ileri taşımak istediklerini belirterek, Torku Şekerspor’un bisiklet sporunda adından söz ettirmeye devam edeceğini ifade etti.


PAYLAŞ