a

Sıvı Şeker Üretim Tesisi

Türkiye'de ilk defa Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesinde kurulan tesis, 2005 tarihinde üretime başlamış olup, gelen talepler doğrultusunda iki defa kapasite artırımı yapılarak yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine ulaşmıştır.
Sıvı Şeker Üretim Tesisi olarak, sanayide kullanılan ve toplum sağlığı açısından ciddi şüpheler taşıyan alternatif tatlandırıcıların yerine kullanılmak üzere sağlıklı ve doğal pancar şekerinden üretim yapılmaktadır.

Sıvı şeker, hijyenik olması ve müşteri için kullanım kolaylığı sağladığı ve üretim kayıplarının azalmasına katkıda bulunduğu için büyük ilgi görüyor. Özellikle gazlı içecek sektörünün, şekerleme ve reçel sanayisinin yoğun talebiyle karşılaşılıyor.
Dünya devlerinin de aralarında bulunduğu meşrubat ve gıda firmaları, sıvı şeker ihtiyacını Konya Şeker'den, bu tesisten karşılıyor.

Sürekli gelişen ürün portföyüyle pastane ve evsel tüketime yönelik ürünler de geliştiren tesisimiz, 2005 yılında endüstriyel olarak satılan sıvı şekerin imalathanelerde ve tüketicilerin mutfaklarında kullanımına yönelik Şeker Damlası baklava şurubu, dondurma şurubu, tatlı şerbeti, kızartma tatlısı şerbeti adıyla 1 lt pet ve 18 lt teneke ambalajlarda ve boyutlarda ürünler piyasaya sunmuştur.

Sıvı Şeker Üretim Tesisi proses otomasyon sisteminde çalışmakta olup, tüm fabrikanın, tankların, tankerlerin CIP sistemi otomasyonla kontrol edilmekte ve satılan ürünler mühürlü ve sertifikalı olarak nakledilmektedir. Ayrıca Sıvı Şeker Üretim Tesisinde; TSE-ISO-9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, TSE-ISO-22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, TSE-ISO-50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi , TSE FSCC 22000 ISO/TS 22002-1 Gıda Güvenliği Sistemi Belgesi, TSE 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, Helal Gıda Uygunluk Belgesi ve Sağlık Bakanlığından alınan ( GMP ) İyi Üretim Uygulamaları Belgeleri Mevcuttur.

Pancar şekerinin kullanım alanını genişleten tesis, pazarı genişletici etkisiyle tarımsal üretim hacminin de artmasına imkan tanımış ve bu çerçevede toplamda yaklaşık 700 bin tonluk ilave şeker pancarı üretimi teminat altına alınmıştır.

PAYLAŞ