a

Cihanbeyli Kampüsü

Su, sürdürülebilir bir tarımın olmazsa olmazıdır. Su kaynakları açısından zengin kabul edilemeyecek olan ülkemiz için suyun tasarruflu kullanılması ise hayati önemdedir. Bu bilinçle suyun tasarruflu kullanılmasını sağlamak için, damla sulama yöntemi ile sulama yapılmasını teşvik etmeyi ve damla sulama yönteminin yaygınlaşmasını sağlamayı ülke tarımının geleceğine karşı bir mesuliyet kabul eden Konya Şeker San. Ve Tic. A.Ş. tarafından, 2006 yılında Cihanbeyli’de kurulan Panplast Sulama Tarım San. Ve Tic. A.Ş. bugün toplam 215.000 m2’lik bir alanda faaliyet göstermektedir. 

Son teknolojiye sahip tesis, ilk yatırımdan sonra yapılan yeni yatırımlarla Damla Sulama Sistemleri üretiminde uzmanlaşarak sektörün öncü ve lider kuruluşu haline gelmiştir. Yağmurlama sulama, yassı ve yuvarlak damla sulama sistemlerinin her çeşidinin üretimini gerçekleştirebilen tesis, ülkemizin ilk yassı damla sulama boruları üretimini gerçekleştiren tesisidir. Yaptığı yassı damla sulama boru üretimiyle yassı boru ithalini önleyen tesis, bir yandan ülke ekonomisinin ithalatla döviz kaybının önüne geçerken, diğer yandan damla sulama sistemlerinin ithal ürünlere göre fiyatının yarı yarıya düşmesini sağlayarak üreticinin sulama ekipmanları maliyetlerini aşağı çekmiş, damla sulama sisteminin yaygınlaşmasını teşvik etmiştir.

Plastik ürünler konusunda uzmanlaşan tesis 2012 yılı içerisinde tamamlanan, PVC ve KORUGE Boru Üretim Tesisleri ile Çuval Fabrikası’ndan oluşan 3 yeni yatırımı sonrası; PVC boru, sondaj, kolon boruları, koruge boru, PP çuval, file çuval ve balya ipi üretimine başlamıştır. 2014 yılı itibariyle de plastik europalet ve gıda ambalajları üretimlerinin gerçekleştiği Enjeksiyon Tesisi, tarımsal ambalaj ve gıda ambalajı üretimi için Film & Baskı Üretim Tesisi, plastik atıkların çevreye zarar vermeden tekrar kullanılabilir hale getirebilmesi için Geri Dönüşüm Tesisi faaliyete başlamıştır.

PAYLAŞ