a

Bozkır Yerleşkesi

Konya Şeker, Konya ve Karaman’ın Bozkır, Güneysınır, Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Ermenek, Başyayla, Sarıveliler ve Ahırlı ilçeleri ile bu bölgede bulunan bütün kasaba, köy ve mahallelerin ürettikleri üzüm, elma gibi ürünlerin işleneceği ve bu bölgenin yani Torosların tam da merkezine yatırımını gerçekleştirdiği Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisinde bölge üreticisinden üzüm alımını yaparak 2017 yılında üretime başladı.

Bir çiftçi kooperatifi iştiraki olan ve gerçekleştirdiği mamul ürün üretimi ile bölge çiftçisinin tarımsal üretimi ile gelirini arttırmayı ve üretici gelirlerini çeşitlemeyi hedefleyen Konya Şeker, bölge ve ülke ekonomisine tarımsal ürünleri işleyecek tesisler kazandırmayı da büyüme stratejisinin merkezine oturtan ve bu stratejisi ile sanayideki büyümeyi tarımsal üretimi büyütmenin aracı kabul eden Konya Şeker şimdi de bağı bahçeyi büyütmek, bölge meyveciliğine de kol kanat germek için Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisini üretime başlattı.

47 Milyon TL’lik yatırım bütçesiyle tamamlanan ve Torosların merkezine kurulan Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi 106 bin metrekarelik açık ve 20 bin metrekarelik kapalı alana inşa edildi. Konya Şeker’in gerçekleştirdiği her yatırım gibi entegre tesis mantığı ile dizayn edilen tesis kurulduğu bölgenin yanı sıra Konya’nın dört bir tarafında meyvecilikteki gelişim ve büyümeye paralel üretim kapasitesini ve nihai ürün ile ürün işleme çeşitliliğini arttırabilecek.

Tesiste bölgede yetiştirilen üzüm ve elma işlenerek NFC(Konsantre Edilmemiş) meyve suyu, sirke ve pekmez üretimi gerçekleştirilmektedir. Tesiste üretilecek mamul ürünler katkısız ve 1.sınıf ürün olarak pazara arz edilmektedir.

Torku’nun Doğal ve Sağlıklı ürün yaklaşımına uygun üretim yapacak olan ve kalite ve hijyen standartlarından taviz vermeyecek şekilde projelendirilen Tesiste, bölgede toplanan elma ve üzümler durumuna göre sirke ve meyve suyu üretimine alınacak. Tesiste üretilecek meyve sularının üretim süreci, meyvenin preslenip kaba tortusu seperatörde arındırıldıktan sonra her hangi bir işleme tabi tutulmadan hemen doldurulup kapatılması ile tamamlanacak ve meyvenin en doğal haliyle tüketiciye arz edilecektir. Berrak ürünler ise bu sürece ilave olarak çöktürme işlemine tabi tutulacak ve yine katkısız şekilde üretilecektir.

İşletmede cam ambalajlarda 250 ml ve 1 litrelik meyve suyu, 390 gr ve 725 gr pekmez, 500 cl sirke ve pet ambalajda 5 litre, 1litre ve 2 litrelik sirke üretilecektir.

PAYLAŞ