a

Yem Fabrikası

Şeker sektörünün en çok desteklediği yan sektörlerden biri olan hayvancılık sektörüne katkı vermek amacıyla kurulan yem tesisi, 1000 ton/gün ve yılda yaklaşık 350.000 ton üretim kapasitesiyle Nisan 2009 yılında üretime başlamıştır. Yem teknolojisini yakından takip ederek yüksek kalitede yem üretmeyi hedefleyen tesis kısa sürede artan talepler ile başarıya ulaşmıştır. Bunun neticesinde artan talepleri karşılamak ve Konya bölgesinde ekimi artan mısır üreticisinin ürününü desteklemek amacıyla kapasite artırımına giderek 400 ton/gün ilave kapasite ile yapılan ek tesis, Ocak 2013 yılında devreye girmiştir. Böylece fabrika 1400 ton/gün ve yılda yaklaşık 500.000 ton üretim kapasitesine ulaşmıştır. Fabrikada TÜBİTAK ve üniversite ile yapılan işbirliği sonucu büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanlara yönelik yem çeşitleri ile birlikte mısır gevreği de üretilmektedir.

Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip tam otomasyonlu tesislerden biri olan fabrika, yem teknolojisi ve hayvan beslemedeki gelişmeleri yakından takip eden uzman kadrosuyla üstün özellikli yemler üretmeyi amaçlamaktadır. Mısır ve arpa gibi ürünlere talebi arttıran tesis bu ürünlerin ekim alanının genişlemesine ve bu etki ile birlikte hayvancılıkta da verimliliği yükselterek bölgedeki hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayarak üretici gelirlerini çeşitlendirmeyi ve arttırmayı hedeflemektedir. Tesis hasat sezonunda gerçekleştirdiği yüksek tonajlı alımlarla ürün fiyatlarını üretici lehine regüle ederek üretici gelirinin artmasına da destek olmaktadır.

Türkiye’nin en modern ve en büyük kapasiteli yem fabrikalarından biri olan Çumra Yem Tesisi'nde, Şeker Yem Markalı ürünler Pancar Ekicileri Kooperatifleri aracılığı ile üreticilere ulaşmaktadır. Birinci Yem Markası ise seçkin bayi organizasyonu ile üreticilerle buluşmaktadır. Her iki markada pelet ve granül formda, büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve özel yem gruplarında geniş ürün yelpazesine sahiptir.

Bir üretici firması olan ve bunun sorumluluğunu taşıyan Konya Şeker, Çumra Yem Fabrikası ile de üreticinin yanında olmaya devam etmektedir. Sahada hayvan besleme uzmanı, zooteknist-ziraat mühendisi ve veteriner hekimler ile üreticilere hizmet vermekte, bununla birlikte birebir müşteri ziyaretleri, Köy Eğitim Seminerleri, Çiftlik Günleri, Büyük Yetiştirici Toplantıları ile üreticilere hayvan bakım ve besleme konularında en son gelişmeler hakkında eğitimler verilmektedir. Yem fabrikasındaki ve sahadaki hayvan besleme uzmanlarının, üreticilerin işletmelerine özel hazırlamış olduğu Toplam Karışım Rasyonlar ile en ekonomik hayvancılık ve sağlıklı hayvan besleme konusunda üreticilere destek olmaktadır.

ÜRÜNLER


• BÜYÜKBAŞ YEMLERİ

Buzağı Yemleri
 Başlangıç Yemi
 Büyütme Yemi

Süt Yemleri
 Düve Yemi
 Gebe-Kuru Dönem Yemi
 Süt 1860 Yemi
 Süt 1960 Yemi
 Süt 1970 Yemi
 Süt 1980 Yemi
 Süt 2170 Yemi
 Süt 2280 Yemi
 Tahıl Süt Yemi

Besi Yemleri
 Besi 1450 Yemi
 Besi Geliştirme Yemi
 Besi Bitirme Yemi
 Tahıl Besi Yemi

• KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ

Kuzu Yemleri
 Kuzu Başlangıç Yemi
 Kuzu Büyütme Yemi

Koyun Keçi Yemleri
 Koyun Keçi Süt yemi
 Koyun Keçi Tahıl Süt Yemi
 Toklu Besi Yemi

• KANATLI YEMLERİ

Yumurta Yemleri
 Yumurta Civciv Yemi
 Yumurta Piliç Büyütme Yemi
 Yumurta Tavuk Yemi

Etlik Yemleri
 Etlik Civciv Yemi
 Etlik Piliç Yemi

• ÖZEL ÜRÜNLER

Mısır Gevreği

Birinci Yem Kataloğu

PAYLAŞ