a

Un Fabrikası

Konya Şeker’in birinci önceliği tüketici sağlığı olduğundan, doğal ve katkısız un üretiyor.

Konya Şeker’in yatırımlarının temel hedefi; İç Anadolu bölgesi başta olmak üzere Türkiye’deki tarımın sürdürülebilir olmasına katkı sağlamaktır.

Bisküvi, Gofret, Kek üretim tesisleri yanına bölge çiftçisinin buğdayını una dönüştürecek yeni ve teknolojik Un Fabrikası Konya Şeker tarafından 2016 yılının son ayların da  devreye alınmıştır. İlk etapta endüstriyel un çeşitleri üretecek olan tesis, Torku Unlu Mamuller, Bisküvi, Kek, ve Gofret üretim tesislerinin de hammadde ihtiyacını karşılayacaktır. Torku’nun atıştırmalık ürünler üreten tesisleriyle aynı kampus bünyesinde üretim gerçekleştiren Torku Un Fabrikası söz konusu tesislerin kullandığı un hammaddesindeki nakliye giderlerini de sıfırladığı için diğer işletmelerin işletme verimliliğine de pozitif katkı sağlamaktadır.

Hammadde girdi kontrolünden başlayıp son ürün  kontrolüne kadar giden süreçte kalite kontrol ve proses kontrol çalışmaları son teknolojiye sahip laboratuvarda  titizlikle sürdürülüyor. Buğdayın una dönüşümüne kadar tüm süreçler de tüm kontrol ve analizler hassasiyetle yapılmakla birlikte akredite laboratuvarlarda doğrulama analizleri yaptırılarak kalite kontrol süreçlerinin hassasiyeti artırılıyor.

İnsana saygı politikasının gereği olarak en kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretildiği tesisimiz, TSE ISO 9001, 22000 belgeleri, ürün gruplarında TSE belgeleriyle marka tesciliyle güvenilir ürünler üretmeye devam etmektedir.

Torku Un fabrikasında ilk etapta bisküvilik, gofretlik un ile kek ve tam buğday unu üretilmekte olup, 7 katlı planlanan fabrikanın kapalı alanı 1585 metrekare ve 10 adet 250 tonluk buğday depolama (silosuna) alanına sahip.Tesiste günlük 200 ton buğday işlenmekte. Büyümeye müsait entegre tesis mantığıyla yapılan fabrikanın kapasitesinin kademeli olarak arttırılması planlanmaktadır. Fabrikada unun yanı sıra yan mamul olarak kepek, razmol, bonkalite ve ruşeym üretilmektedir. Ürün çeşitliliğine göre özel  üretim yapan fabrikamızda, minimum enerji sarfiyatı ile en kaliteli ürün elde edilmektedir.

Endüstriyel un üretiminde çok önemli bir açığı kapatacak olan fabrika, ilk etapta Torku Bisküvi, Kek, Kraker, Gofret Üretim Tesislerinin un hammaddesini karşılayacak. Pazara da satış gerçekleştirecek olan Torku Un Fabrikası, Karaman ve Konya bölgesindeki bisküvi fabrikalarının hammadde teminine de katkı yapacaktır.

PAYLAŞ